Heb je al inzicht in jouw financiële mogelijkheden?

De verkoop van Aan de Boezem, het eerste deelgebied in Nieuw Kralingen start op 17 april a.s. Vanaf die datum zijn ook de prijzen van de woningen bekend. Om goed inzicht te krijgen in jouw financiële mogelijkheden bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning kun je nu al actie ondernemen. In dit bericht vertellen we er meer over.

Welke hypotheek past bij jou? 
Vaes Finance is gespecialiseerd in nieuwbouw hypotheekadvies. Fijn als je bedenkt dat nieuwbouw kopen net even anders werkt dan een bestaande woning kopen. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met bouwrente, zijn de bijkomende kosten anders én zijn er mogelijkheden om nog extra’s mee te financieren; zoals tuinaanleg, de nieuwe vloer, keuken, badkamer(s) of het stucwerk.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke hypotheekvorm bij jou past. Waar ligt de financiële druk nu en hoe zit dat in de toekomst? Die verschilt enorm per levensfase. En bepaalt mede jouw financiële mogelijkheden bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning.

En hoe zit het met je eigen vermogen? 
Tussen het regelen van een hypotheek en het complete financiële plaatje onder de loep nemen, zit een logisch verband. In veel gevallen wordt het eigen vermogen ook ingezet bij de aanschaf van een woning. Dit zorgt immers voor meer financieringsmogelijkheden. Door te kijken naar het totale financiële plaatje, kan het risico afnemen, terwijl het rendement kan toenemen. Een betere en stabiele financiële toekomst ontstaat door de woning op te nemen in je persoonlijke financiële planning. Wil je graag vermogen doorgeven aan (klein)kinderen? Ook dan is het zinvol om eens van gedachten te wisselen met Jeroen Jansen, partner bij Florentes Vermogensbeheer.

Bestaande woning verkopen?
Laat dan nu alvast de waarde van je huidige woning bepalen. De eventuele overwaarde is namelijk ook van invloed op jouw financiële mogelijkheden.

Meer weten?

Hypotheekadvies:
Chris Vaes, Vaes Finance; info@vaesfinance.nl

Vermogensbeheer:
Jeroen Jansen, Florentes Vermogensbeheer; info@florentesvermogensbeheer.nl

Verkoopinformatie en waardebepaling woning: 
Tom van Noord, TW3 makelaars; info@tw3.nl
Remco de Groot, Kettner Makelaardij; info@kettner.nl
John Jansen, OCNK; info@nieuwkralingen.nl