Wonen in
Nieuw Kralingen

Over een aantal jaar telt Nieuw Kralingen zo’n 800 woningen. Deze worden gefaseerd verkocht, verhuurd en gebouwd. In 2020 leggen we het fundament van de wijk door het stedenbouwkundig plan tot in detail uit te werken. Hierbij ligt het accent op de eerste 400 woningen. In Nieuw Kralingen komen vooral koopwoningen in het hogere segment en vrije kavels. De diversiteit is groot. Van luxe stadswoningen en herenhuizen, urban villa’s, stadsappartementen, vrijstaande woningen en cascowoningen tot de mogelijkheid om zelf te bouwen. Fase 1 heeft een stedelijker karakter. Bij fase 2 bewegen we meer richting de plas en het bos en wordt de opzet wat ruimer.

Planning Nieuw Kralingen

 

In fase 1 van Nieuw Kralingen komen hofwoningen, 4-laagse herenhuizen, kadewoningen, stadswoningen, urban villa’s, appartementen, twee-onder-een-kapwoningen, bedrijfswoningen en een vrijstaande villa. De koopwoningen zijn van 90 tot meer dan 200 m² groot. Ook worden er in de eerste 400 woningen ongeveer 40 koopwoningen met een verkoopprijs van rond de € 400.000,- aangeboden. Huren? Ook dat is mogelijk in Nieuw Kralingen. In de eerste fase worden er 80 sociale huurwoningen gerealiseerd en circa 60 middeldure huurwoningen. We verwachten dat eind 2020/ begin 2021 de eerste woningen in verkoop worden gebracht.

De essenties bepalen het karakter

 

Als je weet wat werkt, dan zou het zonde zijn om deze kennis verloren te laten gaan. Daarom hebben wij bij het ontwerpen van de woningen goed gekeken naar beeld-, sfeer- en ruimtebepalende elementen die zo typisch zijn voor Kralingen.

Benieuwd naar de essenties?